Guacamole
La recepta del guacamole es senzilla, senzilla, senzilla i a més triompfa bastant. Això si, degut al preu del alvocats (crec que en català dialecte no_mallorquí es diuen igual, en castellà es es diuen aguacates) surt un mica car (no molt) 4 persones 8€-10€ aprox. Ideal per a veure el Barça-Madrid (que li diguin al Maties jejeje)
Per a 4 persones (o 3 amb gana)
Quan compreu els alvocats toqueu-los i comproveu que están una mica blanets. Si no en teniu ni idea, aneu a una verduleria del mercat (i no al Caprabo) i dieu alguna cosa com aquesta "bon día Bernarda, posem tres o cuatre alvocats, son per avui... quin bon temps que fa avui! a veure si el partit es tan bo com el temps (etc, etc)" he marcat amb negreta la part important, la resta es variable.
Peleu els alvocats. Per a fer-ho ràpidament heu de coneixer l'anatomía de l'alvocat (en serio) així que us deixo un enllaç a la wiki com podeu veure té un os al mig bastant gran. Per a pelar-lo ràpid us ha de quedar com la foto de la wiki es a dir xapat per la meitat longitudinalment. Feu el tall amb un ganivet fins a tocar l'os, el rodegeu, i després feu palanca i l'alvocat es xaparà. Despres amb una cullareta, traieu l'os i el buideu. Se que sembla una tonteria però he vist a molta gent (jo mateix ho feia) que es matava a pelar l'alvocat com si fos una poma.
Un cop pelats els aixafeu amb una forquilla. Fins que quedi una pasteta amb "grumitos".
Ara agafeu la ceba i en ralleu la meitat (la ceba ha d'estar pelada, es a dir, li heu tret la pell marró que la cobreix i després una de les seves capes). Par rallar la ceba millor si us quedeu amb la part de la arrel a la mà. El rallat es preferible que sigui gruixut (la part d'adalt d'aquest rallador). Aneu rallant fins que arribeu com hem dit a la meitat, però si sou fans de la ceba en podeu posar més.
Peleu els tomàquets i els ralleu també amb la part gruixuda del rallador. Rallar els toáquets és més complicat del que sembla sobretot la part final, amb una mica de pràctica ho farem més ràpid cada cop.
Fet això exprimiu la llimona (amb la mà, no cal que agafeu l'exprimidor).
El cilandre (o coriandre), com he dit, es opcional, però es recomanable per l'aroma que dona. El cilandre es una herba que visualment s'asembla al juliverd però amb un aroma molt diferent. Com la majoría d'herbes la podem trobar seca i fresca, essent millor evidentment la segona, tot i que es una mica mala de trobar. La podeu aconseguir en alguns supermercats (n'he trobat a l'HiperCor i al BonPreu) però normalment el compro al mercat. Però com ja he dit no es ni molt menys essencial i si no en teniu a mà (a prop de casa) passeu de anar-ne a buscar.
Poseu sal i mescleu aneu tastant, afegint sal i remenant fins que arribeu al punt que us agradi de sal. Penseu que les Dippas ja en porten una mica.
Per a menjar-lo. S'agafa una Dippa es fica al guacamole, la carregueu al gust i cap endins.
Per a 4 persones (o 3 amb gana)
- 1 kg de alvocats (3 alvocats grossos)
- 3 tomàquets madurs
- 1 llimona
- 1 ceba
- 1 ó 2 cullaradetes de cilandre (opcional però recomanable)
- 1 ó 2 bosses de Dippas o en el seu defecte Nachos no-flavored (que en anglès vol dir sense gust)
Quan compreu els alvocats toqueu-los i comproveu que están una mica blanets. Si no en teniu ni idea, aneu a una verduleria del mercat (i no al Caprabo) i dieu alguna cosa com aquesta "bon día Bernarda, posem tres o cuatre alvocats, son per avui... quin bon temps que fa avui! a veure si el partit es tan bo com el temps (etc, etc)" he marcat amb negreta la part important, la resta es variable.
Peleu els alvocats. Per a fer-ho ràpidament heu de coneixer l'anatomía de l'alvocat (en serio) així que us deixo un enllaç a la wiki com podeu veure té un os al mig bastant gran. Per a pelar-lo ràpid us ha de quedar com la foto de la wiki es a dir xapat per la meitat longitudinalment. Feu el tall amb un ganivet fins a tocar l'os, el rodegeu, i després feu palanca i l'alvocat es xaparà. Despres amb una cullareta, traieu l'os i el buideu. Se que sembla una tonteria però he vist a molta gent (jo mateix ho feia) que es matava a pelar l'alvocat com si fos una poma.
Un cop pelats els aixafeu amb una forquilla. Fins que quedi una pasteta amb "grumitos".
Ara agafeu la ceba i en ralleu la meitat (la ceba ha d'estar pelada, es a dir, li heu tret la pell marró que la cobreix i després una de les seves capes). Par rallar la ceba millor si us quedeu amb la part de la arrel a la mà. El rallat es preferible que sigui gruixut (la part d'adalt d'aquest rallador). Aneu rallant fins que arribeu com hem dit a la meitat, però si sou fans de la ceba en podeu posar més.
Peleu els tomàquets i els ralleu també amb la part gruixuda del rallador. Rallar els toáquets és més complicat del que sembla sobretot la part final, amb una mica de pràctica ho farem més ràpid cada cop.
Fet això exprimiu la llimona (amb la mà, no cal que agafeu l'exprimidor).
El cilandre (o coriandre), com he dit, es opcional, però es recomanable per l'aroma que dona. El cilandre es una herba que visualment s'asembla al juliverd però amb un aroma molt diferent. Com la majoría d'herbes la podem trobar seca i fresca, essent millor evidentment la segona, tot i que es una mica mala de trobar. La podeu aconseguir en alguns supermercats (n'he trobat a l'HiperCor i al BonPreu) però normalment el compro al mercat. Però com ja he dit no es ni molt menys essencial i si no en teniu a mà (a prop de casa) passeu de anar-ne a buscar.
Poseu sal i mescleu aneu tastant, afegint sal i remenant fins que arribeu al punt que us agradi de sal. Penseu que les Dippas ja en porten una mica.
Per a menjar-lo. S'agafa una Dippa es fica al guacamole, la carregueu al gust i cap endins.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada