dimarts, 27 de març del 2007

Spaghettis bolonyesa

Aquesta recepta es pot complicar tant com es vulgui, nosaltres ho farem amb tomàquet fregit y pasta no fresca pero ho podriem fer a partir de tomáquets i fer la pasta nosaltres mateixos.

Ingredients per a 2 persones:
  • 300g de espaghetis
  • 150 ml de tomàquet fregit
  • mitja ceba
  • all (opcional)
  • avecrem
  • orenga (opcional)


Es posa en una olla aigua suficient (2 litres, per exemple) quan el seu estat d'agregació comenci a pasar a la fase vapor (es a dir quan bulli), afageixes la pasta (es a dir els espaghetis), y ho deixes tans minuts com indiqui l'envàs (varia segons el fabricant però solen ser de 5 a 10 minuts). Un cop bullida la pasta es pasa per un colador y se li pasa una mica de'aigua del grifo per a que no es quedi aferrada entre si.

Ara talles la ceba a trocets com us agradin per exemple de 0,5cm x 0,5 cm x 0,5 cm (sento no disposar del arxiu de solid works) i es posa a fregir amb dues cullaradetes d'oli a una paella, quan estigui dauradeta la traieu i fiqueu l'all picat si en volieu. Un cop sofregit tot, es mescla amb el tomaquet fregit i pasats 30 segons hi poseu també els espaguetis i aneu remenant fins que estiguin tan secs com us agradin.

3 comentaris:

Mérida ha dit...

Jo soc dels que després li poso una mica de formatge rallat per sobre

Proximo ha dit...

Es veritat! així milloren molt també

Mérida ha dit...

Bé, i com ja es la ostia es escalfant el forn mentre fem tot el menjar, i després a gratinar el formatge 5 minutets (no sigueu racanos amb el formatge, que després el busques i no el troves...)