dilluns, 25 de juny del 2007

Amanida de pasta

Amb la recepta de l'altre dia m'ha entrat el mono d'escriure de cuina. Abandonant una mica el 1031tensai. La amanida de pasta triga aproximadament 10 minuts en fer-se però com que té pasta i maonesa omple bastant més que una amanida "normal".

Els ingredients per a 4 persones (amb gana) són:
  • 500g de pasta en forma de espiral de colors variats (si teniu un trauma infantil amb les espirals també podeu comprar llacets)
  • una ceba (millor si es fresca, tot i que amb les cebes "seques", també surt bona)
  • 0,5 enciam (opcional, però personalment m'agrada i sempre n'hi poso)
  • 2 llaunes de tonyina
  • 4 bastons de peix premsat (alias palitos de cangrejo, alias Krisia)
  • salsa maonesa o salsa rosa (quantitat a gust de cadascú)


Quan l'aigua esta bullint fiques la pasta. Mentre es cou (que solen ser 10 minuts, però varia segons la casa) talleu a trocets petits la ceba i en juliana l'enciam. Talleu també els pals de peix premsat (en seccions transversals de 1 cm de longitud) quan la pasta estigui cuita la coleu, la passeu una mica per l'aigua del grifo per a que es refredi una mica. Ho mescleu tot afegiu la tonyina i ara hi ha una disjuntiva (que es quan un pot seguir varis camins) una opció es mejar-s'ho al moment amb el que heu d'afegir la maonesa i ja està. O bé ficar-ho una horeta a la gelera per a que sigui més fresqueta, amb el que la maionesa la ficaríeu al tornar-la a treure.

2 comentaris:

Mérida ha dit...

recepta, molt rapida, emplena i barata.
Jo normalment afegeixo un ou dur/dos persones (el faig dur a l'hora que es fa la pasta).
També li poso zanahoria (que no se com es diu) pq així de tant en tant menjo verdura... :P

Proximo ha dit...

pastanaga :D